Blog

'Revisited: De wereld is groter dan schijndel ' in exhibition 'Waar?'

Museum Jan Heesterhuis, schijndel, Jan 2013

'Revisited: De wereld is groter dan schijndel (1996-2013).
Het in 1996 gehouden interview 'de wereld is groter dan schijndel' waarin de kunstenaar met haar ouders over de verwachtingen die zij hadden voor de toekomst van hun dochter en hoe zij de keuze voor kunstenaar zien, wordt geprojecteerd in een glazen maquette van het ouderlijk huis gegraveerd met alle plaatsnamen waar de kunstnaar sinds het interview gewerkt heeft.

De installatie staat in de keuken van het Museum Jan Heesterhuis, de historische woning van de Schijndelse kunstenaar Jan Heesters, als onder deel van de tentoonstelling WAAR? samengesteld door gastconservator Winy Maas (MVRDV). Hij nodige internationaal werkende kunstenaars: Jeanne van Heeswijk, Jeroen Kooijmans en Hester Oerlemans uit om met hun werk een dialoog aan te gaan met de historische omgeving in het huis of met het dorp Schijndel waarin zij, net als Maas, zijn opgegroeid.

De bouw van De Glazen Boerderij in Schijndel, ontworpen door Winy Maas van architectenbureau MVRDV ism Frank van der Salm, was voor het Museum Jan Heestershuis aanleiding Maas te vragen als gastconservator.
Thema van de tentoonstelling is: context en toont het ontwerp onderzoek voor De Glazen Boerderij en maquettes van zestien andere gebouwen.
video installation
video installation
video installation
video installation

websitewww.schijndel.nl/museum/nl/Agenda/_/WAAR.html