Calendar

Workshop at Bureau Ruimtekoers

Bureau Ruimtekoers, Arnhem, Apr 2022

Bureau Ruimtekoers organiseert met kunstenaars en ontwerpers makers twee modules met in totaal zes programma’s voor makers die willen werken aan deskundigheid en vakmanschap op het gebied van participatief ontwerp, gemeenschapskunst en cultuurparticipatie.

Ruimtekoers Academie
Module 1 (14 april, 12 mei, 16 juni):
Ontwikkelen van deskundigheid
Tijdens drie workshops en een publieke bijeenkomst stimuleren we deelnemers zelfstandig projecten te ontwikkelen door het tonen van kansen voor het nemen van initiatief in de leefomgeving. Vragen als hoe zet je als maker eigen participatieve projecten op, en hoe herken je kansen en behoeften in de leefomgeving of bij doelgroepen, komen aan bod. Ook verkennen we verschillende samenwerkingsverbanden, Want hoe zorg je voor jouw onafhankelijkheid en van de groep met wie je werkt in een samenwerking met overheden en culturele instellingen?

14 april: Workshop Belonging and Deep Listening
Donderdag 14 april, Arnhem. Met Jeanne van Heeswijk.

Tijdens deze workshop deelt Jeanne van Heeswijk hoe je als kunstenaar kan werken binnen gemeenschappen en hoe je ‘echt’ kan luisteren naar de behoeften van lokale gemeenschappen, en condities en specifieke eigenschappen kan herkennen van een locatie. Wat zijn methoden en vaardigheden die je als kunstenaar in kan zetten om samen met cultuurmakers en inwoners toe te werken naar andere vormen van samenleven?


14 april: Bijeenkomst, de kracht van participatieve kunst in de leefomgeving
Donderdag 14 april 19.30 – 21.00 uur, Arnhem. Met Jeanne van Heeswijk, Yasser Ballemans en Tina Lenz, moderatoren Sanne Karssenberg en Yosser Dekker.

Kunstenaar Jeanne van Heeswijk introduceert overkoepelende ideeën en methodes van haar praktijk, waarbij bureau Ruimtekoers aansluitend inzicht geeft in onze werkwijze. Kunstenaars Tina Lenz en Yasser Ballemans gaan dieper in op participatieve maakmethoden aan de hand van hun huidige projecten.


Praktische informatie
Maximaal 15 personen per workshop. Kosten per workshop: 7,50 euro. De avondbijeenkomst is gratis en toegankelijk voor ongeveer 50 personen.

Wil je alle drie de workshops bijwonen? Dan kost dat slechts 20 euro. We raden je aan om alle drie de workshops en het publieke programma van de eerste module te volgen, maar deelname aan een of twee is ook mogelijk.

websitebureauruimtekoers.nl/akademie/voor-de-makers-van-morgen/